Yüklüyor…
Farklı dezenfektanların çeşitli yüzeylerde Listeria monocytogenes biyofilmine etkileri
Bu çalışmada, paslanmaz çelik 316, epoksi ve PVC olmak üzere gıda ile temas eden başlıca yüzeylerde L. monocytogenes biyofilmlerine karşı belirlenmiş konsantrasyonda ve farklı sürelerde yaygın olarak kullanılan üç dezenfektanın (klor tablet, perasetik asit bazlı dezenfektan ve laktik asit bazlı deze...
Yazar: | Öztürk, Ayşe |
---|---|
Kurumsal yazarlar: | Bursa Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü |
Diğer Yazarlar: | Yiğit Çınar, Aycan (tez danışmanı) |
Materyal Türü: | Tez |
Dil: | Türkçe |
Konular: | |
Online Erişim: | https://hdl.handle.net/20.500.12885/3114 OPAC'ta görüntüle |
Benzer Materyaller
-
Polipropilen, nişasta ve polilaktik asit polimer karışımlarından çevreci kompozit gıda filmlerinin geliştirilmesi/
Yazar:: Güzey, Müge -
Sıcaklık ve farklı kıvam verici maddelerin ketçabın reolojik özelliklerinin üzerine etkileri /
Yazar:: Bıldır, Büşra
Baskı/Yayın Bilgisi: (2018) -
Farklı fenolik bileşiklerin enkapsülasyonunda bazı gamların etkilerinin belirlenmesi /
Yazar:: Demircan, Hüseyin
Baskı/Yayın Bilgisi: (2018) -
Sönmemiş kireç uygulamasındaki bazı parametrelerin kabak tatlısı üzerindeki etkileri /
Yazar:: Göktürk Taşkın, Tuğçe
Baskı/Yayın Bilgisi: (2021) -
Gıda sektöründe geri çağırma metodolojisi ve gıda güvenliği üzerindeki etkileri /
Yazar:: Canbey, İbrahim