Loading…
Farklı dezenfektanların çeşitli yüzeylerde Listeria monocytogenes biyofilmine etkileri
Bu çalışmada, paslanmaz çelik 316, epoksi ve PVC olmak üzere gıda ile temas eden başlıca yüzeylerde L. monocytogenes biyofilmlerine karşı belirlenmiş konsantrasyonda ve farklı sürelerde yaygın olarak kullanılan üç dezenfektanın (klor tablet, perasetik asit bazlı dezenfektan ve laktik asit bazlı deze...
Main Author: | Öztürk, Ayşe |
---|---|
Corporate Authors: | Bursa Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü |
Other Authors: | Yiğit Çınar, Aycan (tez danışmanı) |
Format: | Thesis |
Language: | Turkish |
Subjects: | |
Online Access: | https://hdl.handle.net/20.500.12885/3114 View in OPAC |
Similar Items
-
Polipropilen, nişasta ve polilaktik asit polimer karışımlarından çevreci kompozit gıda filmlerinin geliştirilmesi/
by: Güzey, Müge -
Elektro üflemeli eğirme tekniğinin baharat karışımı uçucu yağları ile zenginleştirilmiş polilaktik asit esaslı nanolif üretiminde kullanımı /
by: Boyraz, Hilal Özge -
Farklı domates salçalarında yüksek pişirme sıcaklıklarının hmf oluşum kinetiğine etkileri /
by: Ata İrdam, Büşra -
Sıcaklık ve farklı kıvam verici maddelerin ketçabın reolojik özelliklerinin üzerine etkileri /
by: Bıldır, Büşra
Published: (2018) -
Farklı kurutma yöntemlerinin siyah üzüm çekirdeği tozuyla zenginleştirilmiş eriştenin kalite özellikleri üzerine etkileri/
by: Topcu, İrem