Yüklüyor…
Çörek otu küspesinden protein eldesi ve ekmekte kullanım olanaklarının araştırılması/
Bu çalışmada, çörek otunun soğuk pres yağ üretiminde yan ürün olan küspenin ve bu küspeden farklı ultrasonlar sonucu üretilen protein izolatlarının ilk olarak kompozisyonlarını tespit edilerek, ardından bu proteinlerin çeşitli fizikokimyasal, fonksiyonel özelliklerini belirlemek ve bu protein izolat...
Yazar: | |
---|---|
Kurumsal yazarlar: | , |
Diğer Yazarlar: | |
Materyal Türü: | Tez |
Dil: | Türkçe |
Konular: | |
Online Erişim: | https://hdl.handle.net/20.500.12885/3101 OPAC'ta görüntüle |
Özet: | Bu çalışmada, çörek otunun soğuk pres yağ üretiminde yan ürün olan küspenin ve bu küspeden farklı ultrasonlar sonucu üretilen protein izolatlarının ilk olarak kompozisyonlarını tespit edilerek, ardından bu proteinlerin çeşitli fizikokimyasal, fonksiyonel özelliklerini belirlemek ve bu protein izolatlarının ekmek yapımında kullanım olanakları belirlenmeye çalışılmıştır. |
---|---|
Fiziksel Özellikler: | 71 sayfa ; tablo : 30 cm |
Bibliyografya: | Kaynakça : 57-65 sayfa. |