Yüklüyor…

Çörek otu küspesinden protein eldesi ve ekmekte kullanım olanaklarının araştırılması/

Bu çalışmada, çörek otunun soğuk pres yağ üretiminde yan ürün olan küspenin ve bu küspeden farklı ultrasonlar sonucu üretilen protein izolatlarının ilk olarak kompozisyonlarını tespit edilerek, ardından bu proteinlerin çeşitli fizikokimyasal, fonksiyonel özelliklerini belirlemek ve bu protein izolat...

Ful tanımlama

Detaylı Bibliyografya
Yazar: Uzuner, Kübra
Kurumsal yazarlar: Bursa Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
Diğer Yazarlar: Dündar, Ayşe Neslihan
Materyal Türü: Tez
Dil:Türkçe
Konular:
Online Erişim:https://hdl.handle.net/20.500.12885/3101
OPAC'ta görüntüle
Diğer Bilgiler
Özet:Bu çalışmada, çörek otunun soğuk pres yağ üretiminde yan ürün olan küspenin ve bu küspeden farklı ultrasonlar sonucu üretilen protein izolatlarının ilk olarak kompozisyonlarını tespit edilerek, ardından bu proteinlerin çeşitli fizikokimyasal, fonksiyonel özelliklerini belirlemek ve bu protein izolatlarının ekmek yapımında kullanım olanakları belirlenmeye çalışılmıştır.
Fiziksel Özellikler:71 sayfa ; tablo : 30 cm
Bibliyografya:Kaynakça : 57-65 sayfa.