Çörek otu küspesinden protein eldesi ve ekmekte kullanım olanaklarının araştırılması - Uzuner, Kübra
Bu çalışmada, çörek otunun soğuk pres yağ üretiminde yan ürün olan küspenin ve bu küspeden farklı ultrasonlar sonucu üretilen protein izolatlarının ilk olarak kompozisyonlarını tespit edilerek, ardından bu proteinlerin çeşitli fizikokimyasal, fonksiyonel özelliklerini belirlemek ve bu protein izolatlarının ekmek yapımında kullanım olanakları belirlenmeye çalışılmıştır.