Yüklüyor…
Ultrason uygulamaları ve farklı kurutma yöntemlerinin mango tozunun bazı fizikokimyasal özellikleri üzerine etkisi/
Bu çalışmada, ultrason (ULS) ön işlemine tabi tutulan ve farklı kurutma yöntemleri ile kurutulan mango dilimlerinin kurutma kinetikleri ve elde edilen mango tozu örneklerinin bazı kalite parametreleri incelenmiştir. Mango dilimleri iki farklı sürede (15 ve 30 dak) ULS ön işlemine tabi tutulduktan so...
Yazar: | |
---|---|
Kurumsal yazarlar: | , |
Diğer Yazarlar: | |
Materyal Türü: | Tez |
Dil: | Türkçe |
Konular: | |
Online Erişim: | https://hdl.handle.net/20.500.12885/3116 OPAC'ta görüntüle |
Özet: | Bu çalışmada, ultrason (ULS) ön işlemine tabi tutulan ve farklı kurutma yöntemleri ile kurutulan mango dilimlerinin kurutma kinetikleri ve elde edilen mango tozu örneklerinin bazı kalite parametreleri incelenmiştir. Mango dilimleri iki farklı sürede (15 ve 30 dak) ULS ön işlemine tabi tutulduktan sonra sıcak hava (SH), mikrodalga (MD) ve mikrodalga-sıcak hava (MDSH) kombinasyonu yöntemleri kullanılarak dokuz farklı şekilde kurutma işlemine tabi tutulmuştur. Genel olarak tüm kurutma denemelerinde, ULS ön işlem uygulamasının mango dilimlerinin yapısından nemin daha hızlı bir şekilde uzaklaştırılmasını sağladığı ve uygulanan ULS ön işlem süresi arttıkça, kuruma süresinin azaldığı tespit edilmiştir. |
---|---|
Fiziksel Özellikler: | 58 sayfa ; 30 cm |
Bibliyografya: | Kaynakça : 49-57 sayfa. |