Loading…
Ultrason uygulamaları ve farklı kurutma yöntemlerinin mango tozunun bazı fizikokimyasal özellikleri üzerine etkisi/
Bu çalışmada, ultrason (ULS) ön işlemine tabi tutulan ve farklı kurutma yöntemleri ile kurutulan mango dilimlerinin kurutma kinetikleri ve elde edilen mango tozu örneklerinin bazı kalite parametreleri incelenmiştir. Mango dilimleri iki farklı sürede (15 ve 30 dak) ULS ön işlemine tabi tutulduktan so...
Main Author: | Abdırahman Ahmed, Ahmed |
---|---|
Corporate Authors: | Bursa Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü |
Other Authors: | Yıldız, Gökçen (tez danışmanı) |
Format: | Thesis |
Language: | Turkish |
Subjects: |
Similar Items
-
Mikrodalga, sıcak hava ve mikrodalga-sıcak hava kombinasyonu kurutma yöntemleri ile hurma bazlı pestil üretimi/
by: Şenel, Merve
Published: (2024) -
Mikrodalga ve sıcak hava kombinasyonu ile kurutulan cennet hurmasının kurutma kinetiği ve toz ürünün kalite özellikleri /
by: Meci, Esma
Published: (2024) -
Greyfurt suyunun ultrason, mikrodalga ve kombine uygulamaları ile işlenmesi /
by: Bozkurt, Büşra
Published: (2023) -
Mikrodalga mühendisliği /
by: Pozar, David M.
Published: (Palme Yayıncılık, 2014) -
Titanat bağlayıcı ajanının odun tozu katkılı sert poliüretan köpük kompozitlerin özelliklerine etkisinin araştırılması/
by: Uygun, Yasemin
Published: (2024)