Loading…
Aşçı mektebi = The cooking school/
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | , , |
Format: | Book |
Language: | Turkish |
Published: |
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA),
|
Series: | Türk-İslam Bilim Kültür Mirası Dizisi ;
46. |
Subjects: |
Item Description: | Dizin ve sözlük var. "Kapak görseli: Jean-Baptiste van Mour’un çizimiyle bir Osmanlı aşçısı. Recueil de cent estampes représentant différentes nations du Levant, Paris, 1714, s.39." Arka kapak yazısı : "Altı asrı aşan ömrü ile dünya tarihinde önemli izler bırakan Osmanlı Devleti, üç kıtaya yayılan hakimiyeti ile büyük bir coğrafyayı etkilemiş ve çok sayıda kültürü imparatorluk havzasında bir araya getirmiştir. Pek çok etnik unsuru devletin başkenti olan İstanbul’da toplayan bu birliktelik gastronomi sahasında da kendisini göstermiştir. İmparatorluğun sonunda ve Cumhuriyet’in hemen başında Ahmed Şevket tarafından hazırlanan Aşçı Mektebi adlı elinizdeki bu eser, söz konusu birlikteliğin bir sonucu olarak karşımıza çıkmaktadır. Dört ana bölümden oluşan Aşçı Mektebi çorbalardan kebaplara, tatlılardan turşulara kadar çok geniş bir yelpazede yüzlerce tarifi içermektedir. Eserin bir diğer özelliği, imparatorluğun son asrında seçkin bir zümre tarafından alafrangalaşmayı artık bir hayat tarzı olarak benimseyen Pera ve çevresindekilerin yeme-içme hususiyetlerine de yer vermiş olmasıdır. Bu bakımdan eserde Türk mutfağı kadar Avrupa mutfağına ait çok sayıda yemek tarifi de dikkati çekmektedir." |
---|---|
Physical Description: | 2 cilt : resimler, çizimler ; 24 cm. |
ISBN: | 9786258352108 (takım no) 9786258352115 (1. cilt) 9786258352122 (2.cilt) |