Yaşam bilgeliği üzerine aforizmalar - Schopenhauer, Arthur; Tüzel, Mustafa (İstanbul : Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 2023)
Arka kapak: Arthur Schopenhauer (1788-1860): Felsefe tarihinin, Batı kadar Doğu’ya da en açık, hayatın temel soru(n)ları hakkında en iyi ve en gerçekçi biçimde yazan filozoflarından biridir. Felsefe sistemini ortaya koyan ve başyapıtı sayılan İstenç ve Tasarım Olarak Dünya’yı (1818) yayımlandığında henüz otuz yaşında olan filozofun bu yapıtı koyu bir sessizlikle karşılanmış; değeriyse, 1851’de, altmış üç yaşındayken yayımladığı denemeler ve aforizmalar toplamı Parerga ve Paralipomena (Yan Ürünler ve toplamı Parerga ve Paralipomena (Yan Ürünler ve Geri Kalanlar) ile anlaşılmaya başlanmıştır. Bu kitapsa, bu kapsamlı toplamın aforizmalar bölümünü oluşturmaktadır.
Keywords: Schopenhauer, Arthur, -- 1788-1860.; Yaşam biçimi; Conduct of life