Homotobik uzaklık üzerine - Genç Kara, Özge
Bu tezin amacı homotopik uzaklığı özellikleriyle birlikte tanıtmak ve homotopik uzaklığın bazı özellikleri sayesinde homotopik uzaklığı pseudometrik olarak göstermektir. Homotopik uzaklık ilk kez Macias-Virgos and Mosquera-Lois tarafından tanıtılmıştır. Homotopik uzaklık, Lusternik-Schnirelmann kategorisinin ve topolojik karmaşıklığın (komplekslik) genelleştirilmesidir.