Homotobik uzaklık üzerine - Genç Kara, Özge; Borat, Ayşe; Bursa Teknik Üniversitesi Matematik Anabilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2023)
Bu tezin amacı homotopik uzaklığı özellikleriyle birlikte tanıtmak ve homotopik uzaklığın bazı özellikleri sayesinde homotopik uzaklığı pseudometrik olarak göstermektir. Homotopik uzaklık ilk kez Macias-Virgos and Mosquera-Lois tarafından tanıtılmıştır. Homotopik uzaklık, Lusternik-Schnirelmann kategorisinin ve topolojik karmaşıklığın (komplekslik) genelleştirilmesidir.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2023
Kaynakça var
Keywords: Homotopi; Homotopik uzaklık