Ağaç türlerine göre akma reçine üretimi ve ekonomisi - Alpöz, Özge can
Bu çalışma kapsamında Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü (OBM), Edremit Orman İşletme Müdürlüğü (OİM) sınırları içinde, her bir ağaç türü için bir sahada ve toplam üç ayrı sahada çalışılmıştır. Reçine elde edilmesi için yöntem olarak Asit Pasta yöntemi kullanılmıştır. Çalışmaya 3 Mayıs 2021 tarihinde başlanmış, öncelikle ağaç kabukları soyularak gövde kızıllatması adlandırılan işlem yapılmıştır. 41. günden itibaren 15 gün aralıklarla sahaya gidilerek ağaçlarda aşağıdan yukarıya doğru, 5 cm yüksekliğinde ve 30 cm genişliğinde yara açılmış ve açılan yaraya asit pasta sürülmüştür. Yaranın hemen alt kısmına yerleştirilen polietilen torba ile yaradan akan reçinenin toplanması sağlanmıştır.