Orta Karadeniz'de açık deniz ağ kafes yetişticilik tesislerinin çevresel etkilerinin su kolonu ve sediment ekseninde incelenmesi - Acay, Volkan
Yapılan araştırmada, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yetiştiriciliği yapılan Türk Somonu (Oncorhynchus mykiss) Orta Karadeniz Bölgesi'nde, Sinop İli, Dikmen İlçesi, Kerim Köyü Açıkları mevkiinde ticari amaçla kurulan özel bir işletmede, Yetiştiricilik faaliyeti yapılması sırasında Deniz suyu ve dip sediment kalitesindeki değişimler incelenmiştir. Araştırma 2021-2022 yıllarının Mayıs ayında gerçekleştirilmiştir. Araştırma sonunda elde edilen verilerden, deniz suyu dip ve yüzeyinden Trix indeks Sediment numunesinin kirlilik yükü değişimi hesaplanmıştır.