Termal koruma sistemleri için ablatif polimerikkompozitlerin üretimi ve karakterizasyonu - Aras, Sefa; Ünlü, Derya; Bursa Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Ana Bilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2023)
Bu tez çalışmasında, termal koruma sistemlerinde kullanılan ablatif polimerik kompozitler için matris malzemesi geliştirilerek kompozitler üretilmiştir. Üretilen kompozitlerin ablasyon özellikleri ve ablasyon mekanizmaları incelenmiştir. Resorsinol-formaldehit reçinesi (RR), farklı ağırlık yüzdelerinde fenilboronik asit ile modifiye edilerek ve farklı ağırlık yüzdelerinde titanyum diborür (TiB2) ile dolgulanarak matris malzemeleri geliştirilmiştir. Matris malzemeleri, DSC (Diferansiyel taramalı kalorimetre), EDS (Enerji dağılımlı spektroskopi), FTIR (Fourier dönüşümlü kızılötesi spektroskopisi), NMR (Nükleer manyetik rezonans), SEM (Taramalı elektron mikroskobu), TGA (Termogravimetrik analiz), XPS (X-Işını fotoelektron spektroskopi) ve XRD (X-ışını kırınım) yöntemleriyle karakterize edilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2023
Kaynakça 99-110 sayfa
Keywords: Ablasyon; Kompozit malzemeler; Karbon fiber