Öksetik yapı parametrelerinin sandviç malzemelerin mekanik performansına etkisinin araştırılması - Kaya, Onur; Kaboğlu, Cihan; Bursa Teknik Üniversitesi (Bursa, 2023)
Bu tez çalışmasında, kalın cidarlı öksetik sandviç tüpün; hücre geometrisi, çekirdek kalınlığı ve kabuk kalınlığı parametrelerinin çarpışma performansı üzerine etkisi araştırılmıştır. Sandviç tüp, öksetik bir tüpün iç ve dış yüzeylerine kabuk eklenmesi ile elde edilmiştir. Çarpışma performansı, düşen ağırlık darbe testi ile deneysel olarak araştırılmış, gösterge olarak Spesifik Enerji Absorbsiyonu ve İlk Tepe Kuvveti ele alınmıştır. Düşen ağırlık darbe testleri için, 3B yazıcı ile üretilmiş test numuneleri kullanılmıştır. Malzeme doğrulanması, düşen ağırlık darbe testi numuneleri ile aynı malzemeden 3B yazıcıda üretilmiş numunelere çekme testi uygulanması ile gerçekleştirilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2023
Kaynakça : 52-56 sayfa
Keywords: Öksetik; Çarpışma Performansı