Metal organik kafes yapı katkılı hibrit polimerik membranlar ile pervaporatif desalinasyon uygulaması - Özbüğrü, Zeynep; Ünlü, Derya; Bursa Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Anabilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2023)
Bu çalışmada desalinasyon için pervaporasyon prosesi kullanılmıştır. Pervaporasyon prosesi ise düşük maliyete sahip olması, işletiminde zararlı ve maliyetli kimyasal kullanılmaması, yüksek oranda ayırma performansı göstermesi, kolay opere edilmesi ve hassas ve yakın kaynama noktalarına sahip karışımların ayrılmasında gelecek vaadeden özelliklere sahip olmasndan dolayı büyük ilgi görmektedir.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2023
Kaynakça : 41-44 sayfa
Keywords: Pervaporasyon; Desalinasyon