Unesco Dünya Miras listesinde yer alan Bursa Hanlar Bölgesi'ndeki anıt çınar ağaçlarının problemleri ve sürdürülebilirlikleri için çözüm önerileri - Çil, Seda
Bu çalışmanın amacı, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Bursa Hanlar bölgesi sınırları içerisinde kalan anıt çınar ağaçlarının mevcut durumlarının ve problemlerinin saptanıp, olması gereken durumları ile karşılaştırma yapılarak, ikisi arasındaki farkın ortaya konulması ve bu ağaçların sürdürülebilirliği için yaşadığı problemlere çözüm önerileri getirilmesidir.