Unesco Dünya Miras listesinde yer alan Bursa Hanlar Bölgesi'ndeki anıt çınar ağaçlarının problemleri ve sürdürülebilirlikleri için çözüm önerileri - Çil, Seda; Erken, Kamil; Bursa Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2023)
Bu çalışmanın amacı, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Bursa Hanlar bölgesi sınırları içerisinde kalan anıt çınar ağaçlarının mevcut durumlarının ve problemlerinin saptanıp, olması gereken durumları ile karşılaştırma yapılarak, ikisi arasındaki farkın ortaya konulması ve bu ağaçların sürdürülebilirliği için yaşadığı problemlere çözüm önerileri getirilmesidir.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2023
Kaynakça 87-88 sayfa
Keywords: Anıt ağaçlar -- Bursa; Bitki sağlığı -- Bursa