Mobilya üretimi yapan bir firmanın ihracat potansiyelinin nitel ve nicel yöntemlerle değerlendirilmesi - Gündoğdu, Reyhan; İmamoğlu, Sami; Bursa Teknik Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2023)
Bu çalışmada, SWOT analizi yöntemiyle firma ihracatının zayıf ve güçlü yönleri, ihracattaki fırsatları ve tehditleri sunulmuştur. Mobilya üretimi yapan bir firmanın 2018-2022 yılları arası gerçekleşen ihracat verileri ile gelecek üç yılı kapsayan planlama tahminleri yapılmıştır. Araştırmada Box-Jenkins yönteminden biri olan ARIMA modeli parametreleri ACF ve PACF grafiklerinden faydalanılmıştır. Sonuçların elde edilmesinde R programı kullanılmıştır. xvi Bu tez çalışması, gelecekte yapılacak olan çalışmalarda, zaman serisinden faydalanarak tutarlı ihracat tahminlerinin yapılması ve buna bağlı uygun taleplerin karşılanması açısından örnek teşkil etmesi son derece önemlidir.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2023
Kaynakça: 104-106 sayfa
Keywords: SWOT analizi; Mobilya