Yüklüyor…
Arı poleni ve reyhan (Ocimum basilicum L.) uçucu yağı kombinasyonunun antioksidan kapasite ve antimikrobiyal aktivitesinin belirlenmesi /
Gıda ürünlerinde başlıca bozulma sebebi mikroorganizmalardır. Gün geçtikçe antimikrobiyal maddelere karşı direnç geliştiren bu bozulma etmenleriyle mücadele etmek zor bir hal almıştır. Bu durumla mücadele etmek için antimikrobiyal maddeleri bir arada kullanarak hem kullanılan dozları düşürmek hem de...
Yazar: | Yılmaz, Hacer |
---|---|
Kurumsal yazarlar: | Bursa Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü |
Diğer Yazarlar: | Aycan, Yiğit Çınar (tez danışmanı) |
Materyal Türü: | Tez |
Dil: | Türkçe |
Konular: |
Benzer Materyaller
-
Arı sütü ve kestane balı karışımının antioksidan, antimikrobiyal, sitotoksik, genotoksik ve antigenotoksik etkilerinin araştırılması.
Yazar:: Kıldalı, Elife
Baskı/Yayın Bilgisi: (2021.) -
Sinamaldehit içeren polilaktik asit esaslı nanolif ambalajın kaymak raf ömrü üzerine etkisi/
Yazar:: Tırancıoğlu, Elif
Baskı/Yayın Bilgisi: (2024) -
Mikroenkapsüle ve taze arı sütünün antimikrobiyal aktivitelerinin kıyaslanması ve muhafaza süresinin antimikrobiyal aktive üzerine etkisinin belirlenmesi /
Yazar:: Ordu, Neslihan
Baskı/Yayın Bilgisi: (2019.) -
Arı sütü ve 10-hidroksi-2-dekanoik asidin (10-hda) sağlıklı insan deri hücrelerinde sitotoksik etki ve mekanizmalarının araştırılması/
Yazar:: Kuşcu, Çağatay
Baskı/Yayın Bilgisi: (2024) -
Ulva lactuca ekstraktinin lipozomal formülasyonunun antioksidan ve antibakteriyal özelliklerinin arştırılması/
Yazar:: Ak, Esra
Baskı/Yayın Bilgisi: (2023)