Yüklüyor…
Mikrodalga ve sıcak hava kombinasyonu ile kurutulan cennet hurmasının kurutma kinetiği ve toz ürünün kalite özellikleri /
Bu çalışmada, Cennet hurması (Diospyros kaki L.) meyvesi önceden kabuk ve çekirdeklerinden ayrılıp blender yardımıyla püre haline getirildikten sonra sıcak hava (SH), mikrodalga (MD) ve mikrodalga-sıcak hava (MDSH) kombinasyonu olmak üzere üç farklı kurutma yöntemine tabi tutulmuştur. SH (50 °C ve 7...
Yazar: | Meci, Esma |
---|---|
Kurumsal yazarlar: | Bursa Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü |
Diğer Yazarlar: | Gökçen, Yıldız (tez danışmanı) |
Materyal Türü: | Tez |
Dil: | Türkçe |
Konular: | |
Online Erişim: | https://hdl.handle.net/20.500.12885/3122 OPAC'ta görüntüle |
Benzer Materyaller
-
Mikrodalga, sıcak hava ve mikrodalga-sıcak hava kombinasyonu kurutma yöntemleri ile hurma bazlı pestil üretimi/
Yazar:: Şenel, Merve -
Mikrodalga mühendisliği /
Yazar:: Pozar, David M.
Baskı/Yayın Bilgisi: (2014) -
Mikrodalga mühendisliği /
Yazar:: Pozar, David M.
Baskı/Yayın Bilgisi: (2014) -
Greyfurt suyunun ultrason, mikrodalga ve kombine uygulamaları ile işlenmesi /
Yazar:: Bozkurt, Büşra -
Ultrason uygulamaları ve farklı kurutma yöntemlerinin mango tozunun bazı fizikokimyasal özellikleri üzerine etkisi/
Yazar:: Abdırahman Ahmed, Ahmed