Yüklüyor…
Mikrodalga ve sıcak hava kombinasyonu ile kurutulan cennet hurmasının kurutma kinetiği ve toz ürünün kalite özellikleri /
Bu çalışmada, Cennet hurması (Diospyros kaki L.) meyvesi önceden kabuk ve çekirdeklerinden ayrılıp blender yardımıyla püre haline getirildikten sonra sıcak hava (SH), mikrodalga (MD) ve mikrodalga-sıcak hava (MDSH) kombinasyonu olmak üzere üç farklı kurutma yöntemine tabi tutulmuştur. SH (50 °C ve 7...
Yazar: | Meci, Esma |
---|---|
Kurumsal yazarlar: | Bursa Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü |
Diğer Yazarlar: | Gökçen, Yıldız (tez danışmanı) |
Materyal Türü: | Tez |
Dil: | Türkçe |
Konular: |
Benzer Materyaller
-
Mikrodalga, sıcak hava ve mikrodalga-sıcak hava kombinasyonu kurutma yöntemleri ile hurma bazlı pestil üretimi/
Yazar:: Şenel, Merve
Baskı/Yayın Bilgisi: (2024) -
Ultrason uygulamaları ve farklı kurutma yöntemlerinin mango tozunun bazı fizikokimyasal özellikleri üzerine etkisi/
Yazar:: Abdırahman Ahmed, Ahmed
Baskı/Yayın Bilgisi: (2023) -
Sıcak iş takım çeliklerinde kompozisyon modifikasyonunun mekanik özelliklere etkisi/
Yazar:: Barutcu, Emre
Baskı/Yayın Bilgisi: (2024) -
Peek matrisli kompozitlerin nano malzemeler ile mekanik performansının iyileştirilmesi/
Yazar:: Bırak, Selahattin Berat
Baskı/Yayın Bilgisi: (2024) -
Finansal serbestleşme, sıcak para girişlerinin ekonomik büyüme ve cari açık ile ilişkisi : Türkiye örneği /
Yazar:: Barbaros, Mutlu
Baskı/Yayın Bilgisi: (2020.)