Loading…
Mikrodalga ve sıcak hava kombinasyonu ile kurutulan cennet hurmasının kurutma kinetiği ve toz ürünün kalite özellikleri /
Bu çalışmada, Cennet hurması (Diospyros kaki L.) meyvesi önceden kabuk ve çekirdeklerinden ayrılıp blender yardımıyla püre haline getirildikten sonra sıcak hava (SH), mikrodalga (MD) ve mikrodalga-sıcak hava (MDSH) kombinasyonu olmak üzere üç farklı kurutma yöntemine tabi tutulmuştur. SH (50 °C ve 7...
Main Author: | Meci, Esma |
---|---|
Corporate Authors: | Bursa Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü |
Other Authors: | Gökçen, Yıldız (tez danışmanı) |
Format: | Thesis |
Language: | Turkish |
Subjects: |
Similar Items
-
Mikrodalga, sıcak hava ve mikrodalga-sıcak hava kombinasyonu kurutma yöntemleri ile hurma bazlı pestil üretimi/
by: Şenel, Merve
Published: (2024) -
Ultrason uygulamaları ve farklı kurutma yöntemlerinin mango tozunun bazı fizikokimyasal özellikleri üzerine etkisi/
by: Abdırahman Ahmed, Ahmed
Published: (2023) -
Sıcak iş takım çeliklerinde kompozisyon modifikasyonunun mekanik özelliklere etkisi/
by: Barutcu, Emre
Published: (2024) -
Peek matrisli kompozitlerin nano malzemeler ile mekanik performansının iyileştirilmesi/
by: Bırak, Selahattin Berat
Published: (2024) -
Finansal serbestleşme, sıcak para girişlerinin ekonomik büyüme ve cari açık ile ilişkisi : Türkiye örneği /
by: Barbaros, Mutlu
Published: (2020.)