Metal yüklenmiş karbon nanotüplerin no sensörü olarak kullanılabilirliğinin yoğunluk fonksiyoneli teorisi ile incelenmesi - Demir, Selin; Fellah, Mhmet Ferdi; Fen Bilimleri Enstitüsü (Bursa, 2019)
Azot oksit (NO) ve azot dioksit (NO2) birlikte azot oksitler (NOX) olarak adlandırılır. NOx'in büyük oranı azot oksit (NO) halinde olup, daha sonra atmosfer sıcaklığında NO2 kolayca oksitlenebilir. NO renksiz, kokusuz bir gazdır; bitki, insan ve hayvanların solunum sistemine zararlıdır veya canlı vücudundaki oksijeni tüketebilirler. Bu sebepleNO'nun tespiti ve NO konsantrasyonunu en aza indirmek oldukça önemlidir. NO sensörlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılmıştır. Ancak, geleneksel NO sensörlerinin yüksek çalışma sıcaklığı ve düşük algılama gibi
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019
Kaynakça : 55-63 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- Tezler; Karbon nanotüp; Metal yükleme; Adsorpsiyon