Nanolipozom ile pıstacıa terebınthus L. yaprağı esktraktının enkapsülasyonu ve karakterizasyonu - Yılmaz, Ali.; Çağal, Münevver Müge.; Bursa Teknik Üniversitesi Biyoteknoloji Anabilim Dalı; Fen Bilimleri Enstitüsü (Bursa, 2020)
Bu çalışmanın amacı, sentezlenen nanolipozom yapıları içerisine Pistacia terebinthus bitkisinden elde edilen etanol ekstraktının enkapsüle edilmesinden sonra nanolipozomal formülasyonun antibakteriyal aktiviteye etkilerinin belirlenmesidir.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020
Kaynakça : 48-56 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- Tezler; Menengiç; Lipozom; Mikro akışkanlaştırcı; Antibakteriyal aktivite