Yüklüyor…
Nanolipozom ile pıstacıa terebınthus L. yaprağı esktraktının enkapsülasyonu ve karakterizasyonu /
Bu çalışmanın amacı, sentezlenen nanolipozom yapıları içerisine Pistacia terebinthus bitkisinden elde edilen etanol ekstraktının enkapsüle edilmesinden sonra nanolipozomal formülasyonun antibakteriyal aktiviteye etkilerinin belirlenmesidir.
Yazar: | Yılmaz, Ali |
---|---|
Kurumsal yazarlar: | Bursa Teknik Üniversitesi Biyoteknoloji Anabilim Dalı, Fen Bilimleri Enstitüsü |
Diğer Yazarlar: | Çağal, Münevver Müge (tez danışmanı.) |
Materyal Türü: | Tez |
Dil: | Türkçe |
Baskı/Yayın Bilgisi: |
Bursa,
2020.
|
Konular: |
Benzer Materyaller
-
Ulva lactuca ekstraktinin lipozomal formülasyonunun antioksidan ve antibakteriyal özelliklerinin arştırılması/
Yazar:: Ak, Esra
Baskı/Yayın Bilgisi: (2023) -
Menengiç bitki ekstresi takviyeli kitosan esaslı antibakteriyel kompozit film üretim ve karakterizasyonu/
Yazar:: Gümeci, Ali Kaan
Baskı/Yayın Bilgisi: (2023) -
Melissa officinalis L. bitkisinin etanol ekstraktının nanolipozomal formülasyonunun antimikrobiyal ve sitotoksik etkilerinin değerlendirilmesi /
Yazar:: Nizam, Nagihan
Baskı/Yayın Bilgisi: (2021.) -
Codıum sp. ekstraktının lipozomalformülasyonlarının antioksidan ve antibakteriyel özelliklerinin araştırılması/
Yazar:: Güven, Sena Pelin
Baskı/Yayın Bilgisi: (2023) -
Mikroenkapsüle ve taze arı sütünün antimikrobiyal aktivitelerinin kıyaslanması ve muhafaza süresinin antimikrobiyal aktive üzerine etkisinin belirlenmesi /
Yazar:: Ordu, Neslihan
Baskı/Yayın Bilgisi: (2019.)