Metal katkılı bifazik kalsiyum fosfat/kitosan esaslı doku iskelelerinin üretimi ve karakterizasyonu - Çeper, Burak; Duman, Şeyma; Bursa Teknik Üniversitesi İleri Teknolojiler Anabilim Dalı; Fen Bilimleri Enstitüsü (Bursa, 2021)
Bu tez çalışmasının amacı doku mühendisliği yaklaşımıyla kemik doku oluşumunu sağlayacak optimum gözenekliliğe, mekanik özelliklere ve biyoaktiviteye sahip doku iskelelerinin üretimi ve karakterizasyonudur. Tez çalışması kapsamında dondurarak kurutma yöntemiyle metal katkılı bifazik kalsiyum fosfat (BCP)/kitosan esaslı doku iskelelerin üretimi gerçekleştirilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü,2021
Kaynakça : 57-68 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- tezler; BCP -- La -- Sm; Dondurarak kurutma; Kompozit doku iskelesi