Melissa officinalis L. bitkisinin etanol ekstraktının nanolipozomal formülasyonunun antimikrobiyal ve sitotoksik etkilerinin değerlendirilmesi - Nizam, Nagihan; Çağal, Münevver Müge.; Bursa Teknik Üniversitesi Biyoteknoloji Anabilim Dalı; Fen Bilimleri Enstitüsü (Bursa, 2021)
Bu tez çalışmasının amacı Melissa officinalis L. bitkisinden elde edilen etanol ekstraktının stabilizasyon, emilim ve dağılım etkisini arttıracak lipozom yapılarıyla enkapsülasyonu sonucu oluşacak formülasyonun antimikrobiyal ve sitotoksik etkilerinin değerlendirilmesidir.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü,2021
Kaynakça : 56-67 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- tezler; Melissa officinalis; Enkapsülasyon; Sitotoksisite