Sayılar teorisinde ilginç olimpiyat problemleri ve çözümleri - Karakaş, Halil İ. (Palme Yayıncılık, 2012)
Bu kitapta matematiğin en klasik dallarından biri olan Sayılar Teorisine ait ilginç ve çok çeşitli problemler derlenmiştir. Ayrıca, sayılar teorisi ile sıkı bağlantıda olan polinomlara da yer verimiştir. Kitapta sunulan problemlerin büyük kısmını doğrudan üretmiş olma iddiasından çok uzak olan bizler, bazı problemlere verdiğimiz değişik çözümler, ek bilgiler ve değişik yorumlarla güzel bir 'problemler demeti' nin ortaya konulmasına özen gösterdik. Bunu hangi ölçüde başarabildik? Ona siz okurlarımız karar vereceksin.