İnsan - bilgisayar etkileşimi ve kullanılabilirlik mühendisliği\ - Çağıltay, Kürşat (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2018)
İlk baskısı 2011 yılında yapılan bu kitap alanının Türkiye'de yayınlanan ilk eseri olmuştur. Çeşitli üniversitelerin lisans ve yüksek lisans programlarında İnsan Bilgisayar Etkileşimi derslerinde okutulmaya başlanmış, ayrıca bu konuda çalı-şan özel şirketlerin sayısının artmasıyla kitap endüstrideki ilgili birimlerde de ilgi görmüştür. İlk baskının mevcudu tükendikten sonra gelen yoğun talepler doğrultusunda gözden geçirilmiş ve bazı bölümleri genişletilmiş olarak kitap 2. Baskısını yapmıştır. İnsan Merkezli Bilişim Sistemlerini tasarlamak ve geliştirmek için gerekli Dönüşümün nasıl yapılacağını merak edenler, kafalarındaki pek çok sorunun cevabını bu kitapta bulabileceklerdir. Kısa bir dönemde yaşadığımız teknolojik gelişmeler ve İnsan Merkezli Bilişim Sistemleri geliştirilmesi alanında yaşananlar, yakın gelecekte bu alanda yapılacak çalışmalarda önemli bir artış sağlayacaktır. Dolayısı ile kitabın ele aldığı konular önümüzdeki dönemde çok daha fazla önem kazanacaktır.
2
Keywords: Bilgisayar; Computer; Mühendislik -- teknik