Grafik ve animasyon - Alakoç Burma, Zehra (Seçkin Yayıncılık, 2013)
Kitap, tüm üniversitelerin Bilgisayar Programcılığı bölümlerinde okuyan öğrencilerin "Grafik-Animasyon" dersinin ders müfredatına uygun olarak uygulamalı ve bol örnekli olarak hazırlanmıştır. Kitap, ayrıca üniversitelerin Grafik, Reklamcılık, Televizyon ve Tasarım gibi Bölümlerinde okuyan öğrencilerin ilgili ders müfredatına da uygundur. Kitapta temel grafik bilgileri olan piksel, derinlik, çözünürlük, görüntü gibi kavramlar anlatılmıştır. Grafikle ilgili olan donanımlar resimleri ile detaylı anlatılmıştır. Teknik olarak resim, ses, video ve hareketli görüntü dosyaları örneklerle sunulmuştur. Multimedya kavramı ve web sayfalarında multimedya kullanımı anlatılmıştır. Ardından profesyonel resim düzenleme programı olan Photoshop ve animasyon hazırlama programı olan Flash detayları ve örnekleri ile sunulmuştur. Daha sonra basit web sayfası hazırlama dili HTML ve profesyonel web sayfası hazırlama programı olan Adobe firmasının dreamweaver programı anlatılmıştır. Kitabın amacı, öğrencinin temel ve ileri grafik ve animasyon bilgileri edinmelerini ve örneklerle kazanılan edinimleri pekiştirmeleri hedeflenmiştir. Kitap her ne kadar üniversite öğrencilerine yönelik olarak yazıldıysa da her düzeyde eğitim alan öğrencilere, resim düzenlemesi ile uğraşacaklara, animasyon oluşturmak isteyenlere ve web sayfası hazırlamak isteyen herkese hitap etmektedir.