Özel elektrik makinaları - Bal, Güngör (Teknik bilimler dizisi ;, 2011)
Türkçe olarak alanında hazırlanmış ilk eser olan ve dördüncü baskısını yapan kitap, "Elektrik Makinalan" derslerinin kapsamı dışında kalan diğer elektrik makinaları ile kendilerine özgü sürme devreleri gerekli olan yeni elektrik makinaları alanındaki konuları içermektedir. Kitap kapsamında yer alan elektrik makinalarının yapıları, çalışma esasları, elektriksel karakteristikleri, kullanım alanları üzerine kullanışlı bilgiler verilmeye çalışılmıştır. Kitap okuyucularının temel elektrik makinalarının esasları hakkında yeterli bilgiye sahip oldukları varsayılmıştır.