Roket ve füze mühendisliği - İnger, Erk (Palme Yayıncılık, 2010)
Kitapta, sevk sistemlerinden başlıyarak taşınması öngörülen faydalı yüke bağlı olarak misyonu gerçekleştirecek roket füze sistemlerinin tasarımı esas alınmıştır. Roket motoru tasarımı, yakıt alternatifleri, uçuş menzilleri ve değişik atmosferik ortamlardaki aerodimik yapı, uçuş dinamiği ve dengeli uçuş şartları incelenmektedir. Uydu ve uzay teknolojilerinde roket, füze, yakıt ve motor çeşitleri değerlendirilmiştir. Yer çekimi ve binlerce ton uzay aracı ağırlıklarında ve binlerce ve milyonlarca kilometre mesafeli uzay taşımacılığında kimyasal yakıtların dışında nükleer yakıt ve bor madeninin önemi okuyucuya aktarılmaktadır.