Veri tabanı yönetim sistemleri ve SQL/PL-SQL/T-SQL - Alakoç Burma, Zehra (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2009)
Veri tabanı, bir kuruluşun uygulama programlarının kullandığı veriler bütünüdür. Banka, üniversite, okul, seyahat şirketi, hastane, devlet dairesi gibi bir kuruluşun çalışıp işleyebilmesi için gereken uygulama programlarının kullandığı operasyonel çok çeşitli verilerin toplamıdır. Kitapta, verilerin fiziksel hafızadaki durumları, veritabanlarını yaratmak ve yönetmek, kullanıcıların erişimleri, verilerin yönetilmesi, yedeklerinin alınması gibi işlemleri düzenleyen sistemlere incelenmektedir. Kitap, veritabanı ile yeni tanışan ve veritabanı ile proje geliştirecek olan tüm okuyuculara iyi bir başvuru kaynağı olacaktır.
2
Keywords: Database design; Database management; Management information systems; SQL (Bilgisayar program dili).; SQL (Computer program language).; Veri tabanı tasarımı; Veri tabanı yönetimi; Yönetim bilişim sistemleri