Mekanik titreşimler - Yalçın, Kirkor (Palme yayınları, 2015)
Bu kitap mühendislik fakültelerinin lisans eğitimi içinde okutulan Newton Mekaniği programlarına uygun olarak hazırlanmıştır. Mekanik dersinin temel amacı, mühendislik eğitimi alan öğrencilerin hareketlerle ilgili problemleri, bilimsel yaklaşımlarla yorumlayıp çözümleme yeteneklerine sahip olmalarını sağlamaktır. Bu maksatla birinci bölümde maddesel nokta için kinematik büyüklükler vektörel bazda tanımlanmış, aralarındaki ilişkiler belirlenmiştir. Newton hareket yasaları maddesel noktaların hareketleriyle ilgili olarak ele alınmış, çeşitli problemlere uygulanmıştır. İkinci ve üçüncü bölümlerde katı cisimlerin hareketleri ile ilgili yasalar tanımlanmış, uygulamaya yönlü çeşitli problemlerin çözümleri yapılmıştır. Maddesel nokta ve maddesel sistemlerin hareketleri için temel olabilecek bu incelemelerden sonra, bu eserin asıl amacı olan "mekanik titreşimlere" geçilmiştir.