Temel matematik kavramların künyesi - Ergün, Ziya (Gazi Kitabevi, 2014)
Matematikte sıkça kullanılan temel matematiksel kavramların ne anlama geldiği, matematiksel yapısının nereye dayandırıldığı, kavramların ilk defa kimler tarafından hangi ortamlarda ortaya çıkarıldığı, bu kavramların nasıl bir gelişim sürecinden geçtiği ve bugünkü yapısının ne olduğu, günlük hayatta hangi anlamlarda kullanıldığı ve son olarak belli yaş gruplarına bu kavramların hangi haliyle nasıl tanıtılması gerektiği gibi önemli noktalar kitabın özünü oluşturmaktadır.