Temel inşaat - Orhan, Mehmet (Gazi Kitabevi, 2011)
Temeller, yapı yüklerini zemin ortamlara aktaran önemli elemanlardan biridir. Bu işlem gerçekleşirken, hem kendi bütünlükleri, hem de temas halinde oldukları zeminler, aşırı gerilmelerle zorlanmamalıdır.