Sobolev Uzayları - Pişkin, Erhan (Seçkin Fen Bilimleri no;, 2017)
Sobolev Uzayları, Rus matematikçi S.L. Sobolev (1908-1989) tarafından 1930'lu yıllarda tanımlanmıştır. Bu uzayların pek çok özelliği günümüze kadar matematikçiler tarafından incelenmiştir. Özellikle fen ve mühendislik gibi uygulamalı bilimlerde ortaya çıkmasıdır.