Java - Çavuş, Musa (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2017)
İlk üç baskının tükenmesi ve gelen olumlu eleştiriler üzerine, gözden geçirilmiş 4. Baskısını yapan kitapta, örneklerde Java'nın son versiyonu olan Java 8 kullanılmıştır. Kitap hiç Java bilmeyen kişilerin, sıfırdan başlayarak uzman bir Java programcısı olmalarını amaçlamaktadır. Kitap, ileri düzeydeki Java konularına da yer verdiğinden dolayı, ileri düzey Java programcılarına da hitap etmektedir. İlk 3 baskının ardından okuyuculardan gelen bilgilere göre, kitapla birlikte çalışan çoğu kişi Java alanında iyi bir seviyeye gelmektedir. Kitaptaki örneklerin en önemli özelliği, hepsinin bizzat yazar tarafından geliştirilmiş ve her geliştirilen kod parçasının çalışabilirliğinin denenmiş olmasıdır. Ayrıca kitaptaki örnekler işlenen konuya göre hazırlanmıştır. Her uygulama kodunun sonunda ekran görüntülerine yer verilerek konun daha da iyi anlaşılmasına çalışılmıştır. Kitap, akıcı anlatımı ile teknik bir kitaptan ziyade bir roman gibi okunabilecek şekilde hazırlanmıştır.
2
Keywords: Programlama; Programming