Paleontoloji - İnan, Nurdan (Seçkin Yayıncılık, 2017)
Jeolojik zamanlarda yaşamış canlıların bıraktıkları taşlaşmış kalıntılar olan fosiller, çocuklar ve meraklılar için her zaman ilgi çekici ve gizemli olmuştur. Fosilleri konu alan Paleontoloji bilimi, herbirinin çalışma metodu birbirinden farklı mikroskobik tek hücrelilerden-bitkilere, omurgasızlardan-omurgalılara ve nihayet insan'a ulaşan devasa bir dünyayı kapsamına alır. Sistematikten- evrime, ekolojiden- tafonomiye pekçok farklı konusu ve kuralları vardır. Bu kitap; detaylara girilmeden, mümkün olduğunca yalın bir dil kullanılarak özetlenmiş bir Paleontoloji çalışması olup; Jeoloji Mühendisliği, Biyoloji, Coğrafya ve Antropoloji bölümlerinde ders kitabı olmasının yanısıra, fosilleri merak edenler için bir başvuru kitabıdır.