Sayısal yöntemler ve winqsb uygulamaları - Erdem, İsmail (Seçkin Yayıncılık, 2017)
Güncellenmiş 2. Baskısı yapılan bu kitap, İsmail Erdem'in uzun meslek yaşamı içinde North Carolina Central University (ABD), Orta Doğu teknik Üniversitesi (ODTÜ), Kara Harp Okulu ve Başkent Üniversitesinde: Operations Research, Yöneylem Araştırması, Sayısal Yöntemler, Yönetim Bilimi, Doğrusal Programlama gibi yaklaşık olarak aynı kapsamlı fakat değişik adlarda okuttuğu derslerin notlarından, derslerini dinleyen öğrencilerinin yönelttiği sorulardan ve mesleki tecrübelerinin sağladığı birikimlerden oluşmuştur. Kitapta, konular basit ve yalın bir dille anlatılmıştır. Örnek problemler gerçek yaşamda karşılaşılabilecek problemlere uygun senaryolarla hazırlanmış, her problemin matematiksel modelinin nasıl oluşturulacağı ve çözümünün nasıl elde edileceği ayrıntılı bir şekilde verilmiştir. WinQSB uygulamalarında da, anılan paket programın her problem türü için hangi modül altında ve nasıl yürütüleceği ayrıntılı bir şekilde verilmiştir. Çözümlü ve WinQSB uygulamalı 310 örnek probleme yer verilerek de konuların okuyucu tarafından kolaylıkla anlaşılması ve yorumlanabilir olması hedeflenmiştir.