Ürün geliştirme - Kurtoğlu, Asım (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2017)
Gelişmiş ülkelerde şirketler en yeni ürün geliştirme yöntemlerini kullanmalarının yanısıra bu yöntemlerin geliştirilmesi, zenginleştirilmesi ve kolay kullanımlarının sağlanması için de büyük çabalar göstermektedir. Bu alanda da üniversite-sanayi işbirliği etkin şekilde sürdürülmekte, bu yaklaşım üst yönetimler tarafından da desteklenmektedir. Kitap, herhangi bir ürünün fikir aşamasından, imal edilmesine dek olan süreçlerde dikkat edilmesi gerekenleri, fikir-kalite-maliyet-imalat odaklı ve sade bir dille okuyucuya sunmaktadır. Anlatılan konuların kolay anlaşılması için, kitapta, çok sayıda örnek, 245 Şekil ve 63 Tabloya yer verilmiştir. Yazar, yurt dışındaki akademik ve mesleki sanayi tecrübesini kitaba aktarmış, konuya ilişkin 140'dan fazla yerli ve yabancı kaynağı tarayarak konuyu her yönü ile okuyucuya aktarmaya çalışmıştır. Kitabın, konu hakkında bilgi edinmek ya da kendini geliştirmek isteyen herkese, hitap etmesi amaçlanmıştır.
2
Keywords: Machine -- product development; Makina -- ürün geliştirme