Yazılım test teknikleri - Yitmen, Lütfi Koray (Seçkin Yayıncılık, 2017)
Bilgi Teknolojileri (BT) Projelerinin Kalitesi için Sihirli Değnek • Test için yeterli zaman ayrılmamış, • Test için yeterli zaman ayrılmış ama proje ilerledikçe bu zaman başka aktivitelere, özellikle analize ve kodlamaya kaydırılmış, • Test senaryolarını koşacak yeterli sayıda test uzmanınız yok, • Sayıca yeterli test uzmanınız var ama ürün canlıya çıktıktan sonra kullanıcılar test uzmanlarınızın buldukları hatalardan çok farklı hatalarla karşılaşmaktalar, • Test edecek veri kombinasyonu sayısı çok fazla, • Elinizde test senaryoları için beklenen çıktıları üretebilecek bir mekanizma yok, • Test aktivitelerinizi destekleyen bir test aracına sahip değilsiniz, • Sanki bataklıkta sinek öldürmeye çalışıyorsunuz, yazılım bir türlü yeterli kalite seviyesine ulaşamıyor. İşte bu kitap, yukarıda listelenen sorunlar ve benzerleri için sihirli çözümler sunmaktadır. Örneğin: • Denklik paylarına ayırma tekniğiyle binlerce adet test senaryonuzu onlu sayılara indirgeyecek, • Karar tablosuyla iş kurallarınızı sistematik hale getirip test senaryoları üretecek, • Durum-geçiş diyagramı tekniğiyle ekranlarınızı daha kolay test edecek, • Kullanım senaryosu tekniğiyle yazılımlarınızı kullanıcılarınızın gözünden test edecek, • Çevik projelerde kullanıcı hikayelerinden test senaryoları üretecek, • Tecrübeye dayalı test teknikleriyle test senaryosu yazmadan yazılımlarınızı derinlemesine test edebileceksiniz.