Bilgisayar ağlarında saldırı ve savunma - Usta, Gökhan (Seçkin Yayıncılık, 2018)
Gördüğü yoğun ilgi sonucunda güncellenmiş 2. Baskısını yapan kitap; mesleği gereği, çok sayıda network (ağ) sistemi kurulumu yapan ve bu networklerin güvenliği konusunda uzmanlaşmış olan yazarın edindiği bilgi ve tecrübelerle kaleme alınmıştır. Günümüzde kötü amaçlı yazılımlar ve çeşitli saldırı yöntemleri sistem güvenliğini tehdit etmektedir. Kurumlarda bilgi sızmasına ve kaybına neden olan asıl önemli saldırılar kurum içerisinden gerçekleştirilmektedir. Bu kitapta bankalar, mağazalar, kamu kurumları, şirketler gibi kapalı iç ağa sahip ağların kendisine ve diğer kullanıcı bilgisayarlarına yapılabilecek saldırılar ve bu saldırılara karşı alınabilecek önlemler kapsamlı, karşılaştırmalı ve pratik olarak ele alınmıştır. Güvenliği sağlamanın yolu, saldırıların nasıl gerçekleştirildiğini bilmekten geçmektedir. Bilgisayar ağlarında cihaz veya network protokollerinin çalışma prensiplerinden ortaya çıkan açıklıklar ve bu açıklıklara yönelik alınabilecek tedbirler (switch konfigürasyonu, sistem kurumu veya politika olarak) kitapta detaylı olarak verilmektedir. Ayrıca bu açıklıkları kullanan yazılım araçları ile bir saldırının nasıl gerçekleştirildiğini kitabın ekinde ücretsiz olarak verilen DVD'deki videolardan izleyebilir; DVD ile sunulan Kali Linux, Virtual Box, GNS3 gibi yazılımlardan faydalanarak kendi ağınızı oluşturarak test ve denemelerinizi sanal ortamda kendiniz yapabilirsiniz.