Plastik malzemelerin test teknikleri\ - Taşdemir, Münir (Seçkin Yayıncılık, 2018)
Marmara Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Polimer Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Münir TAŞDEMİR tarafından kaleme alınan bu kitap; başta metalürji ve malzeme mühendisliği, makine mühendisliği ve kimya mühendisliği öğrencileri olmak üzere bu konuda faaliyet gösteren firma çalışanlarının temel plastik malzeme test yöntem bilgilerini arttırmak ve mühendislik uygulamalarında yardımcı olmak amacı ile hazırlanmıştır. Kitapta teorik bilgilerin yanı sıra test yöntemlerinin nasıl yapıldığı, test yapılırken nelere dikkat edilmesi gerektiği ve test sonuçlarının değerlendirilmesi açıklanmıştır. Konuların daha iyi anlaşılması için kitapta 200 Şekil, 40 tablo ve 33 Resimli Test örneğine yer verilmiştir. Eserde; fiziksel testler, mekanik testler, spektroskopik testler, ısısal testler, akustik testler, elektriksel testler, kromotografik testler ve mikroyapısal testler gibi çok sık kullanılan test yöntemlerine yer verilmiştir.