İstatistik & formüller\ - Maden, Selahattin; Korkmaz, Mehmet (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2018)
Kitap, Matematik bölümlerinde İstatistik derslerini alan öğrencilere, diğer bölümlerde bu dersi alanlara ve araştırmacılara istatistiğin temel kavram ve yöntemleri konusunda aydınlatmak amacıyla, uzun yıllar bu dersi anlatan yazarların notlarından, ders anlatımı esnasında öğrencilerinden gelen sorulardan ve mesleki tecrübelerinden yararlanılarak hazırlanmıştır. Günümüzde, Aktüerya, Eğitim, Ekonometri, Haberleşme, İktisat, İşletme, Matematik, Mühendislik, Psikoloji, Sağlık, Ziraat ve diğer birçok disiplinde istatistik bilgisine gereksinim duyulmaktadır. Bu nedenle bölüm sonlarındaki 150 adet çözümlü problemler, mümkün olduğunca çeşitli bölümlerden örneklendirilmeye çalışılmıştır. Ayrıca her bölümün sonunda yer alan toplam 330 alıştırma ile konuların daha rahat anlaşılması amaçlanmıştır.
2
Keywords: Fen Bilimleri; İstatistik; Statistics