Fourier analizi - Altın, Abdullah (Gazi Kitabevi, 2011)
Fourier Analizi, başta Matematik olmak üzere Fizik, Kimya, Astronomi ve Mühendislik Bilimlerinde oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. Salınım ve titreşim hareketleri gibi periyodik olayları incelemek için kullanılan periyodik fonksiyonlar Fourier serileri ile ifade edilmektedir.