Çok değişkenli analiz - Argün, Ziya (Ankara: Palme Yayıncılık, 2012)
Bu kitap, Genel Matematik, Lineer Cebir, Soyut matematik ve Analitik Geometri derslerinin üzerine inşa edilmeye çalışılmıştır. Bu nedenle bu kitapta bahsedilmeye çalışılan kavram ve olayların anlaşılması için biraz önce sözü edilen derslerin alınmış olmasının önemli olduğu düşünülmektedir. Örneğin, dizi ve sonsuz seri kavramında sayıların inşasına ve özelliklerine; yakınsama kavramın da reel sayıların alışılmış topolojisine; eğrilerin ve yüzeylerin grafiklerinde ve cebirsel gösterimlerinde, teğet ve normal kavramlarında, fonksiyonların en iyi afin ve ikinci dereceden yaklaşımlarının elde edilmesinde, yüzeyler üzerindeki yamaların alanlarına teğetlerin oluşturduğu paralelkenarın alanlarıyla yaklaşılmasında ve teğet düzlemin elde edilmesinde Analitik Geometri ile Lineer Cebire gereksinim duyulmaktadır.
2
Keywords: Çok değişkenli analiz; Multivariate analysis