Yazılımcılar için sql server 2014 & veritabanı programlama - Gözüdeli, Yaşar (Seçkin.Teknik ;, 2014)
Yazılımcılar için SQL Server 2014 ve Veritabanı Programlama (8. Baskı) kitabı, yazılımcılar başta olmak üzere veritabanı yöneticileri ve raporlama yapanlara yardımcı olmak üzere; yeni başlayanlar için en baştan başlayarak bütüncül bir SQL Server 2014 eğitim seti olarak tasarlanmış bir bütünleşik eğitim seti olup, konu akışı içerisinde versiyonlara göre değişiklik gösteren özellikler belirtilmiştir. Konu anlatımları basit ve genelden başlayarak, özel ve ayrıntılı örneklerle devam ettirilmiş, böylece konunun bütünü içerisinde ayrıntıların anlaşılmasını kolaylaştırmak hedeflenmiştir. Kitaptaki örneklerin uygulanarak ilerlenmesi halinde, karmaşık cümleleri yazmak; stored prosedür, fonksiyon, trigger, transaction blokları gibi programatik öğeleri kodlamak, daha performanslı sorgular oluşturmak okuyucu için çocuk oyuncağı halini alacaktır. Ayrıca, kullanıcı yönetimi, yedekleme ve yedekten dönme, basit veri aktarımları, SQL Server'ı gözlemlemek gibi temel yönetimsel konulara da yer verilmiştir. Kitap, sadece yazılı anlatımla SQL Server öğretmenin yanında; bütüncül öğrenme, görsel öğrenme tarzları için yeniden organize edilmiştir.