Geometri : matematik olimpiyatlarına hazırlık - Şahin, Mehmet; Yalçınkaya, Nurdan; Yıldız, Alper (Ankara: Palme Yayıncılık, 2014)
Ulusal ve Uluslararası Matematik Olimpiyatlarına hazırlanan öğrencilerin ve onları bu yarışmalara hazırlayan öğretmenlerinin önemli sorunlarından biri de Türkçe kaynak eksikliğidir. Üç kitaptan oluşan Geometri kitaplarımız bu eksikliği gidermek amacıyla yazılmıştır. Bu serinin ilk iki kitabı ortaokul ve lise öğrenci ve öğretmenlerine, 3. kitap lise öğrenci ve öğretmenlerine yönelik olarak hazırlanmıştır. Kitaplar yaklaşık 20 yıllık birikim ve deneyimlerimin sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Kitap içerdiği problemler itibariyle her yaştan geometri severlere yöneliktir.Ulusal ve uluslararası matematik yarışmalarında geometri problemleri önemli bir yer tutmaktadır. Bu yarışmalara katılacak öğrencilerimize önemli bir katkı sağlayacağını düşünerek bu seriyi hazırladık. Ayrıca seri içerisindeki bu kitapların içerdiği bazı problemler genç yeteneklerin proje konusu olarak ele alıp geliştirebileceği niteliktedir.
2
Keywords: Geometri; Geometry