Gravite ve manyetik yöntemler ve uygulamaları - Ateş, Abdullah (Ankara: Gazi Kitabevi, 2013)
Gravite yönteminde yeryuvarının gravite ivmesinin değişimleri incelenir. Gravite ivmesinin ölçülmesinden elde edilen sonuçlar yorumlanarak yeraltının durumu saptanmaya çalışılınır.
2
Keywords: Geology; Geophysics; Jeofizik; Jeoloji