Geometri : matematik olimpiyatlarına hazırlık geometri 2 - Şahin, Mehmet; Yalçınkaya, Nurdan; Yıldız, Alper (Ankara: Palme Yayıncılık, 2013)
Ulusal ve Uluslararası Matematik Olimpiyatlarına hazırlanan öğrencilerin ve onları bu yarışmalara hazırlayan öğretmenlerinin önemli sorunlarından biri de Türkçe kaynak eksikliğidir. Üç kitaptan oluşan Geometri kitaplarımız bu eksikliği gidermek amacıyla yazılmıştır. Bu serinin ilk iki kitabı ortaokul ve lise öğrenci ve öğretmenlerine, 3. kitap lise öğrenci ve öğretmenlerine yönelik olarak hazırlanmıştır. Kitaplar yaklaşık 20 yıllık birikim ve deneyimlerimin sonucu olarak ortaya çıkmıştır.
2
Keywords: Geometri; Geometry